Istinite priče o druženju s orlovima...
Nema leba bez neba!
Blog - travanj 2007
ponedjeljak, travanj 30, 2007
    Napokon malo odmora od letenja, pomislih, i odmora od najljućeg mi neprijatelja, kad ono na putu ka dragom krevetu usred noći nakon pola pojedenog janjeta srete me užasni bauk - POLA ČOJEK POLA VUK! Takvom sam silinom okretao pedale jer sam se od malih nogu najviše plašio VUKODLAKA - moje su se noćne more odjednom pretvorile u Javu.
    Metamorfoza Čojeka Šerpe i vuka pojavila se iza grma negdje kod Merkatora i povikala ROARRRRRRRRGHHH! Strašan krik prolomio se industrijskom četvrti, babe su pozatvarale šalokatre misleći da je inkasator HTVa, no čudo je bilo još strašnije! Brzouman kao većina strip junaka, odlučih u hipu baciti praznu pivsku flašu u slijedeći grm ne bih li mu odvukao pažnju. Ovisan o alkoholu, moderni gradski vuk skočio je za flašom, a ja zamaknuo iza ugla i namazo se ostatcima janjetine namjenjene ćuki - miris je to pečenja koji vukovi željni samo svježe krvi ne podnose.
    Omamljen alkoholnim parama i smradom pečene janjetine, Čojek Vuk pohitao je nazad na cestu ne gledajući prvo lijevo, već desno, što se po njega pokazalo kobno. S lijeve je strane velikom brzinom naišla VW buba poznatog zmajara Darija i rastepla vuka po pola. Pola od pola čojeka a pola vuka u trenu se pretvorilo u prašinu, a druga polovica u dlakavog pterodaktila koji je uplašen odjedrio u smjeru mjeseca.
    AH UH I OH, pomislih, stekao sam još jednog neprijatelja, strašnijeg nego ga je ljudski rod ikad upoznao! No takav je život jedriličara, danas lijep i sunčan, sutra mračan i čupav :-(
jedrenje @ 20:37 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
nedjelja, travanj 29, 2007
    Subota je, ranije smo došli na aerodrom znajući da se sprema veliki dan. Prognoza kao i jučerašnji dan samo bez vjetra. Tako je i bilo. Prokuhalo je već oko 12 negdje u daljini na brdima i brzo zahvatilo i naše područje.
    Gore sam oko 12:30, penjem brzo do Vrcana na 2200, on je poletio let prije. Okrećemo prema Brođancima ne želeći gubiti vrijeme. Nije se baš obradovao kad ga je Shef zvao da ostane u zoni. Nastavljam dalje prema Našicama i produžavam iza, do Gašinog kamenoloma. Baze oko 2500, okrećem prema Osijeku računajući da li da radim istu dionicu tamo i nazad nekoliko puta jer tako bih skupio 200km iz dva puta do Našica i nazad. Odlično vrijeme prema jugu i odlučujem kao idan prije - prema Vinkovcima i Županji. Bit će tako i dobar trokut uspijem li završiti dan u Osijeku. Luđačka penjanja od konstantnih 5 metara ispred Đakova, baze 2600, bez puno kruženja brzo stižem do Vinkovaca i nastavljam malo južnije, prema Otoku.
    Opet se spojiše kumulusi u dugi niz i okrećem prema sjeveru, ka Osijeku. Računam udaljenost po GPSu ne bih li vidio hoću li napokon probiti 200km i dobiti okladu s ljutim mi neprijateljem. Za svaki slučaj produžavam sjeverno prema Belom Manastiru, baze iznad Klise oko 2900 metara, skoro kao jučer! Ubrzavam ispod baze i povlačim blanika skoro do stolinga izvan oblaka ne bih li povećao jučerašnji isinski rekord od 2850m. GPS pokazuje 2919! Bit će dovoljno da Mister No zaplače za večerom pred janjcem.
    Poziv sa zemlje i naredba da silazim čim napravim 200km. Od Kopačeva pravim još jednu dugu dionicu prema Petrijevcima i okrećem napokon prema aerodromu sa velikom zalihom visine. Odoka kažem - bilo je oko 210-220km. Iguana (treće ime Mister Noa) kaže ajd u pivo da je bilo 230. I tu je okladu izgubio - OLC navečer pokazuje 208km (vidi track)! Jedan od ciljeva za ovu sezonu je ispunjen, slijedeća stepenica - 300 u blaniku ili 400 u nekom drugom stroju.
    I za kraj, kakav je to janjac bio, sladak i slan u isti čas, taman 20 kila na 20 ljudi. Okupili se i zmajari i padobranci i putnici namjernici i oni što lete nad svinjcem.
jedrenje @ 17:42 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, travanj 27, 2007
    Dan je počeo sa umjerenim istočnjakom, kažu stariji letači ništa od letenja sa jugom i istokom. Ali, nisu više vremena kakva su nekad bila, a i El Nino je ove godine pa je prvi stup nakon otkačivanja od konstantnih 3.5 m/s do baze na 2500 metara nagovijestio odličan dan! Stupovi dosta ukošeni zahvaljujući vjetru od 7 metara na visini iz smjera istoka, ali to se zahvaljujući njihovoj jačini uopće ne osjeti.
    Kumulustrada sve do Borova, ne silazim ispod 2500m, okrećem prema Vinkovcima, baze sve višlje, sada oko 2600. Nevjerojatno, kud god pogledaš redovi kumulusa, okrećem još malo na istok kako bi prva dionica u vjetar bila što duža. Dolazim iznad Otoka, ogromna šumetina ispod ali kao da je nema, kumulusa svuda, dizanja svuda. Nastavljam prema Županji i okrećem još malo na istok. Bez kruženja penjem do 2850 metara, a u maglicu baze još nisam ni ušaoGPS pokazuje Lipovac ispred, vrijeme je da se okrenem prema zapadu.
    Kurs prema Našicama, alternativa u mislima Vinkovci i Đakovo. Sunce već zalazi i odustajem od našica. Iznad Ernestinova 1300m. Još jedan dobar stup i na 2200 sam ponovo. Odlučujem riskirati i odletjeti malo na zapad ipak, niz vjetar! Stižem do Koške i odlučujem nazad. Čeoni vjetar od skoro 30km/h tjera me na razmišljanje da li da ipak sletim u Brođance jer nad njima sam već na 1300m. Uz pomoć malo računanja odlučujem ipak prema Čepinu iako je vjetar sad stvarno jak a Čepin se čini sve dalje.
    Ipak, u zoni sam na 400 metara, slijećem odmah iza drugog blanika. Guramo pticu do hangara i nagađamo kilometre, onako odoka bilo je 150.
Stiže Križ s laptopom, na stolu brdo piva. Nisam se ni sjetio popiti vode u zraku iako sam je ponio, zanimljivo. Bilo je previše posla gore. SeeYou izbacuje ravno 160km (vidi track), FAI trokut 144km, za blanika super! Ljuti mi je neprijatelj imao tehničkih problema sa logerom pa mu nije snimio cijeli let. Odoka 90km. Ali to se ne računa :-)
    E da, čovjek Šerpa danas mi je čestitao što sam se pridružio u njegov klub himalajskih penjača.
    ŽIVILI!
jedrenje @ 21:44 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, travanj 20, 2007
    Nemoguće se desilo. Čovjek šerpa je među nama. Tensing Šerpa od sada je amater. Cepin i kuhalo te nepropusni šatori njemu ne trebaju. A niti kisik. Penje se na 8800 lakoćom ugarka nošenog ljetnom termikom. Zavide mu svi. On je STANE ŠERPA!
    Negira svoje moći, no svi znaju da mu nisu ni za petama. Osvojio je sve vrhunce koji se osvojiti mogu. Viđaju ga i iz Šatla te prijavljuju kao UFO. Nitko mu ne zna porijeklo, ali se kunu da su ga vidjeli i u stratosferi. Konkurencija je Bartu Rutanu na pionirskim jeftinim izletima u svemir, on samo zapali cigaru i odlebdi kao najobičniji dim takovom lakoćom da ni kondor na peruanskoj padini ne zna što ga je snašlo kad ovaj prohuji pored njega.
    Skromnost mu je vrlina pa neće priznati da je bio iznad 8800. No zato hvali kolege koji su bili do 7800. Kao da mu nije stalo. On je pravi junak, skroman i samozatajan. Počeo je pućkanjem lule, a sada dimi kao smuk i leti kao kondor. Zvizne do 8800 bez perioda privikavanja. Kao kardiogram. Ode do vertikalnog bespuća, a potom, kao da nas ismijava, vrati se na 200. Pa opet BANG do plavetnila gdje ga ljudsko oko nije u stanju dokučiti. Vario nije graviran shodno njemu, samo nama zemljanima.
    Vrati se opet nazad kao da nas zove, no mi to ne možemo pratiti. Obični smo smrtnici. Divimo se moćima i čeznemo za njima. Idol nam je. Sanjamo od malena, sve bi dali za trenutak doživljaja na toj visini. Nemamo sreće.
    On je jedan jedini - on je STANE ŠERPA!
jedrenje @ 22:24 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
    Vrijeme je jučer tako prokuvalo da to nije normalno, komšije Brođani već su od ranog jutra u 4 jedrilice bili na nebu. Baze preko 2 iljade, kumulustrade dokle ti pogled puca. Iz dva leta u sat vremena jedva nekih 900 metara nad gradom, opet zahvaljujći kasnom polijetanju. Križ i Kapetan Miki zajedrili su malo dulje i višlje, ali opet slabo za neki ozbiljniji prelet.
    Joj Mister No, jadna li ti majka, prognoza i za idući tjedan izvrsna, a ja na godišnjem! Kolji janjca, pašće tih 200km s blanikom u idućih 10 dana, ne zvao se ja Kruger! Kojo fon Lojo otkazao mi druženje za veliku avijatičarsku priredbu u njemačkoj pa možda i za vikend padne neka stotka.
    Treba i alternativne livade ubaciti u GPS pa se ostavljam ove tastature. Moram požuriti ne bi li se lažac No predomislio glede oklade (slika gore :-)))
HAUG!
jedrenje @ 12:51 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
utorak, travanj 17, 2007
    Kad god sjednemo u pticu, ne vraćamo se bez 50km iza leđa. Prekjučer me nakon hunjavice posjelo opet u duet, ovaj puta s Križem, pročistih sinuse do 1700m i nazad - ko da i nisam bio bolestan nakon toga! Do Brođanaca pa malo do Petrijevaca i nazad prema Tenji, još malo muvanja oko aerodroma i eto ko od šale 43km, znači preko 50 bodova s blanikovim hendikepom - dovoljno da sve bude regularno za OLC (vidi track).
    Jučer priča za sebe, odnosno za plakanje - vrijeme puklo ko u Namibiji, kumulusa onih tankih finih s crnom bazom, vjerojatno oko 2500m, a Kapetan Miki zapalio za Zagreb. Još uz to i ponedjeljak, takozvani tehnički dan, od letenja ništa. Da se potrefi vikend i ranije polijetanje po jučerašnjem bi vremenu i blanik odletio 300km a janje bi napokon platilo glavom. Ovako ništa.
    Danas shef zove, kaže dolazite, nešto kumulusa već kuva oko Đakova, radno vrijeme ističe a ja palim bolid i put livade, kaže i debeljko iz paraglajderske sekcije da će se oprobati popodne kao vodobalast...
jedrenje @ 15:06 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, travanj 14, 2007
    ... ne bi ti meni laširao uz onakav školski sa 400m i kočnicama do tačdauna. Hm, sve je počelo kad je Kapetan Miki, zauzet bacanjem nekih ljudi s padobranom iz aviona, odlučio mene posjesti na zadnje sjedalo iza mrskog mi neprijatelja. Pripremio sam nepropusnu vrećicu s znakom Croatie Airlines i spremio se na najgore.
    Začudo, iako nas je pajper pošlepao kroz par dobrih stupova u kojima MrNo na moje zapomaganje ipak nije otkačio, na 600m pajper je odlučio mahnuti krilima poručujući - snalazite se! Pet minuta brljavljenja po nuli i konačno neka 2 metra. Fuj, koliki su to stupovi bili. Brzo smo na 1800m i krećemo prema Brođancima, vjetar je slab sjeveroistok. Molim Mister Noa da mi malo prepusti komande ne bi li i ja okusio blagodati toga dan, no on spomije neki okasti ključ 32 u džepu pored.
    Smirujem se, ali iznad Brođanaca vrag mi ne da mira pa tražim ponovo, a ovom jadniku valjda već dosta zapomaganja pa mi ipak prepušta na 5 minuta. Moram li napominjati da mi je dao komande iznad neke šumetine, te smo brzo bili dolje na 1000 :-( Prepuštam mu ponovo komande i krećemo nazad prema Čepinu. Usput još jedan odličan stup, visine dovoljno za do Tenje. Započinje rasprava - hoćemo li na slijetanje ili još jednu dionicu prema zapadu. Molećivi pogledi Križa i Tihe odozdo nagnali su nas da odlučimo slijetanje, no Captain in command sa prvog sjedala brzo mijenja mišljenje iznad farme gdje nas još jedan 2m stup brzo diže do 1700m. Pravac Petrijevci iznad kojih MrNo zapomaže uplašenim glasom ajmo nazad ajmo nazad. Na visinomjeru 1000m i okrećemo točno iznad centra sela prema aerodromu.
    Stižemo u zonu sa 500m i tada počinje drama - izvlače se kočnice pa pravo u školski, vičem nemoj Krešo bogati preuzeću ti komande, ovaj živčan kaže vadiću okasti, a ja vadim vrećicu Croatie. Uvučene, izvučene, delfiniranje u downwindu, brzina malo 80, malo 120, reko nećemo se zezati nisi sam, brzina 80 u 4. zaokretu a kočnice skroz izvučene, hitro guram palicu naprijed, MrNo zapomaže - ma dosta mi je i 80! Rekoh sad ću ja gedore izvaditi i odluči ipak povećati na 95. Ravnanje ko na nosaču, znači bez ravnanja, pune kočnice, DUMP.
    Eto živi smo ipak stigli, ali slijedeći let bez gedora ne idem gore. Skidamo let (vidi track) s gpsa, 72km, hm i više nego dobro obzirom da smo poletjeli oko 16.
Haug!
jedrenje @ 09:06 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
četvrtak, travanj 12, 2007
    Ideju za naslov dade mi kolega na jednom forumu koji leta po Africi, a ponukan jučerašnjim danom ne mogu da ne pohvalim i svog okorjelog neprijatelja koji je jučer u starom rasklimanom i neofarbanom 9A-GBG napravio svoj prvi pravi prelet.
    Naravno, ne bi Kruger bio Kruger da ne hvasta  i sebe, pa eto: palo je prvih 100km ove godine u novom ofarbanom dvosjedu koji na nebu propupalom kumulusima privlači zadivljene poglede starosjedioca slavonskih sela (pih, amater Tin Ujević). Dok smo gurali Blanike kaže Mister No ništa od jedrenja, zatvara se, mrlj brlj, opravdavajući se tako unaprijed u slučaju neuspjeha (tipična reakcija nesigurnog, tremom uzdrmanog i uplašenog pesimiste). Na komentar mu ne odgovaram jer očigledno je da je vrijeme idealno.

STUPOVI KO ATOMSKE

    Nakon otkačivanja već me prvi stup podiže do baze od 2000m točno iznad aerodroma. Tek pogled na track na GPSu otkriva da su stupovi malo nakošeni uslijed sjeverozapadnog vjetra. Okrećem odmah u vjetar i bez problema stižem 40km zapadno do Našica uz pomoć dva ili tri stupa. Usput 3 poljoprivredna aerodoroma - nema problema za slučaj vanterenskog.
    Opet brojni telefonski pozivi, ali zbog visine primam samo poruke o propuštenim pozivima kad se tu i tamo pojavi zrno signala. Vidim zvao šef, zvao otac 5 puta, zove Vrcan, žena ne zove jer sam poslo poruku nakon otkačivanja da sam gore vjerojatno do navečer (iz 5. pokušaja na 700m dimni je signal jedva poslan prema skvo).
    Čujem Mister Noa, pardon njegovog instruktora sa zadnjeg sjedala kako javlja Valpovo. Ide i njima izgleda. Nad Našicamapuca predivan pogled na sam grad, Požešku kotlinu, no ne zadržavam se dugo nego penjem ponovo skoro do baze i okrećem niz vjetar prema Đakovu.

DO VINKOVACA ILI KUĆI?

    Kurs prema Đakovu, a mene muči hoću li dalje prema Vinkovcima pa vjerojatno tamo sletjeti ili do Đakova znajući da će biti sigurnih 100km pa onda kući. GPS pokazuje 40km do Vinkovaca, kumulusi se polako stanjuju i ja odlučujem samo do Đakova jer bi zadnja dionica iz Vinkovaca bila uz vjetar, s upitnim vremenom. I stvarno, kumulusi na zadnjoj dionici polako nestaju, osim onih par legendarnih čepinskih koji su se tamo skućili i drže se ko pijan plota.
    Tri kilometra južno od aerodroma iznenađenje - stup konstantnih 4 do 5 metara i penjem ponovo skoro do bae. Društvo mi pravi GBG koji je skoro iscurio sa 250m dok mu nisam javio za stup iznad Brijesta. Kružimo zajedno i ja se odlučujem ostaviti ga na miru i odletjeti zadnju dionicu do Bilja i nazad, računajući na dodatnih 30-ak kilometara.

71 KUNU I 50 LIPA

    Slijećem i odmah do polja ne bih li olakšao bešiku, guramo blanika do hangara, a drugi ostaje na startu ne bi li napravio koji školski krug. Mister No se već ubio od tekile, predmnijevam, no srećem ga uz koka kolu u ruci, kaže bazdit će pa se žena ljuti.
    Skidamo trekove (vidi track) kad imamo što i vidjeti, obojica iznad očekivanja! Što s onim kunama i lipama?! E pa kako obično večer završava u birtiji, a najbolji let plaća rundu, tako i meni došla konobarica i kaže "71 kunu i 50 lipa" (hint: Aco pije deci-deci pa ispadne na decimale zbog vina i mineralne), a ja iz zadnjeg džepa vadim ZADNJIH 70 papirnatih kuna te posežem za prednjim džepom gdje su sitniši, a unutra ravno ZADNJE tri kovanice po 50 lipa!
ŽIVILI!
jedrenje @ 11:47 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 11, 2007
    Iako je jučer Mister No javno zaprijetio i bacio kletvu na mene da bez sretnog šešira nećemo ni on ni ja više uspješno zajedriti, jučerašnje jedrenje po umjerenom zapadnom vjetru i vrlo nakošenim stupovima (olc file) sa šeširom zaboravljenim u prtljažnom prostoru crvenog bolida pokazalo je upravo suprotno!
    Bijela je ptica odradila svoje, iako sam opet poletio relativno kasno (oko 16h, pos'o je pos'o!). Odlučih prvu dionicu odletjeti što dalje u vjetar kako bih se vratio lakše nazad i sve je teklo po planu. Legendarni veliki bijeli čepinski stupovi ponovo su pokazali svoju snagu (zadnji kumulusi u predvečerje ostanu upravo tamo), odnijevši me negdje iza Brođanaca prema Našicama. Daljnje penjanje iznad 1700m prekida neuspješni telefonski poziv protivnika Mister Noa koji zove provjeravajući valjda gdje su piloti tog popodneva. U pozadini buka usisavača. Jako slab signal ne dozvoljava nikakvu konverzaciju, osim mog ushićenog vikanja - "1700 i penjem juhuuuu, supuuuu, jurim na zapad strelovito, već sam na 1800!" i pritom malo lažem. Nisam htio dalje jer se večer opet približavala. Okrenuh prema Osijeku, da bi me na povratku iznad Čepina opet malo podigli Veliki Bijeli pa sam okrenuo još jednu kraću dionicu na zapad (olc priznaje 6 dionica). Kako se sunce polako spuštalo, odlučih definitivno odletjeti zadnju dionicu prije slijetanja - što dalje na istok iznad grada i prema livadi.
    U školskom krugu srećem drugog blanika sa Križem za upravljačem i žurno prije njega slijećem. Kako to obično u našem narodu biva, dan završava uz gajbu ladnog Osječkog, a po novom i uz ekran kompjutera na birtijskom stolu. Još jedan telefonski poziv Mister Noa prekida predvečernju idilu uz hladno Osječko. U pozadini zveckanje lonaca i šum vode iz pipe. Ovaj puta odbijam poziv i brišem kondenziranu vodu s čaše...
jedrenje @ 09:32 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
nedjelja, travanj 8, 2007
    Cijelo prijepodne naoblaka, rekoh sebi ljuti mi neprijatelj ima sreće što ima rijetko dobru stolicu pa mu se i ne isplati dolaziti na livadu. Cijelo prijepodne gledamo gore, a ono kao da će kiša svaki tren. Prošlo je podne i kaže Križ ajmo gurati blanika na start. Kako smo ga odgurali tako se počelo razvedravati i oko pola 1 granulo sunce! Kumulusa svuda naokolo, zmajari kreću s letenje a Dario i Boki katapultirani odlaze nebu pod oblake.
    Uskoro krećemo i mi, stupova svuda, diže kažu ko blesavi. Odlazim gore oko 14:45, hvatam prvi stup negdje iznad farme i sa 2 do 3 metra bez problema stižem do dva zmajara na 1200m. Ja rtim jedan stup, a oni drugi,udaljen svega jedno kilometar. Samnom u stupu su i dvije orlušine pa ne znam više na koga da pazim, na njih ili zmajare. Dolje pun aerodrom ljudi, milina, počinju i padobranci skakati i to mi je problem - moram se držati što dalje zone aerodroma ili dolje, kaže šef. Krenem tako prema Brođancima, čepinski legendarni stupovi rade na sve strane, penjem maksimalno do 1400m i odmah dalje, pokušavajući skupiti što više kilometara. Okrećem prema Klisi, držeći se što dalje od aerodroma. Od Klise ponovo okrećem prema Brođancima, još jednom prema Klisi. Iznad Tenje osjetim da se polako stupovi prorjeđuju i krećem polako prema zoni, ne riskirajući neko vanterensko sletanje s novom spravom. Svuda ima još do metar dizanja, ali odlučujem polako dolje jer za danas je bilo super obzirom kako je dan počeo, nabrat će se nekih 70km out-and-return.
    Guramo blanika u hangar, a dolje sva sila ljudi - modelara, paraglajderista, zmajara, padobranaca, slučajnih prolaznika... Odlazimo na OMV s laptopom i još jednom svi zajedno vrtimo zadnji let (vidi olc).
jedrenje @ 10:52 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
subota, travanj 7, 2007
    Jučer dan kao opet obećava, dizanja je bilo, ali stupovi nakošeni, skoro horizontalni pa je svaki pokušaj penjanja nakon otkačivanja ostao uzaludan (olc). Jest da smo malo kasno i krenuli, opet oko 16 sati, ali prognoza za sutrašnji dan je OK, a Mićaga najavio letenje za 10h!
    Samo još da se makne ova naoblaka i da moj ljuti neprijatelj, amazonski pilot Mister No, ozdravi (imao je naime rijetko dobru stolicu zadnjih dana :-).
    Dok su jedni pokušavali jedriti, ostatak je ekipe promatrao kanadera koji prvi puta ima posla kod nas u ravnici - netko je valjda peko slannu pa ošlo pola Kopačkog rita umjesto nas pod oblake!
jedrenje @ 08:36 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, travanj 6, 2007
    OK, nije baš bio dan, svi zajedno nismo skupili ni 50km zahvaljujući malo jačem zapadnjaku koji je raspirio kumuluse koji su na početku dana obećavali više.
    No, bilo bi još i gore da je na letjelištu bio ljutim mi neprijatelj Mister No. Umjesto njega pojavio se nova nada padobranske sekcije, njihovo svjetlo u budućnosti - Čovjek zvan Tigar! Što se brljavljenja po nebu tiče, Stane je odradio 2 leta (olc1, olc2), kao i ostali, dok sam ja na kraju isto nešto probrljao i brzo sišao dolje (olc3). Prognoza za vikend je odlična, idući tjedan još bolja, 300km i janje za pobjednika oklade moglo bi uskoro pasti...
jedrenje @ 10:51 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
utorak, travanj 3, 2007
Počelo je počelo, jučer je Mister No poletio prvi, tek oko 16 sati i brzo nestao pod oblakom. Na zemlji smo Tom Cruise, Frend i Onaj Koji Jede Povrće s nevjericom pogledavali gore i diskutirali da li je trenutno na 1500, 1700 ili 1800 metara. Nikome nije ni na kraj pameti bilo da su taj dan baze bile na 2400 metara, a ljuti mi neprijatelj odmah ispod jedne od njih! Kaže smrzo se ko g...., a iza njega Mićo još sjeo u kratkim rukavima. Upravo na HTV1 emisija Preživjeti Everest, prvi bazni kamp im je na 17500 stopa, oko 5000 metara! EK!
    Ali, da ne bi sve završilo na ljutom neprijatelju, eto ti njega dolje za sat i petnaest, sav sretan, a sretan i ja što ću barem školski krug jedan odvesti ako ništa drugo. Tako je i počelo, otkačio na 500m iznad centra grada, vario pokazivao skoro 4m! Kako to obično biva, od stupa kad sam se vratio ostao neki knja knja jedva metar dizanja. Mučio se mučio i odlučio odo tamo gdje krave spavaju, bolji poznavaoci lokalne geografije će znati o čemu se radi. Normalno, kao i čuvena čepinska polja, stupova kolko oćeš i kolke oćeš.
    Dođoh brzo do 1500, sat pokazuje 17:45, a mrak je oko 19! Stupovi 2 do 3 metra! Nevjerojatno, rekoh idem makar 50km napraviti da mi priznaju za OLC! Krenuh tako sa 1500 prema Čepinu, još jedan dobar stup, sa 1600m odlučih se prije mraka prebaciti što više na istok (hvala Pavelićevom IPAQ-u s GPS-om i veledobrom softwareu koji mi je iz nakošenosti stupova izračunao da je vjetar iz 070, 4 metra). Krenuh negdje dolje prema Ernestinovu i još niže, visina još uvijek 1400m, te odlučih ići južno sve do 1300 metara pa okrenuti prema Klisi - to bi bio dobar leg! Sat pokazuje 18, a ja tek okrenuo prema Klisi, blanik nikako da iscuri, stupovi još rade 2-3 metra svuda usput pa teško gubim visinu, a jurim skoro 130! Mićo taman zove na stanicu da siđem kako bi O.K.J.P. napravio još par školskih krugova, guram palicu i Klisa se brzo približava, 1200m na visinomjeru - imam osjećaj da bi ovako mogao do Beograda na istok nastaviti. Sunce polako zalazi, a ja sve više žurim prema livadi i brzo stižem iznad Emezzette na 500 metara i odmah preko piste pa na slijetanje.
    Dolje sav ushićen čeka Pavelić i kaže "skidaj trekove!" da vidimo ko će pivo platiti! Znatiželjnici se okupljaju oko laptopa koji izbacuje 42km (OLC track) za mene i 35km (OLC track) za Pavelića!
    BLANIK U HANGAR I SVI KOD TIHE NA PIVO!
jedrenje @ 13:27 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
ponedjeljak, travanj 2, 2007
Kako nedavno napomenuh, kupio je Mister No u Pečuju novu pećicu, a lijepo sam mu rek'o da se vatrom ne igra!
     Nije poslušao i pri prvom paljenju skoro je ostao bez prsta pokušavši sklopiti užareno postolje, jedan bod prednosti za mene na slijedećem jedrenju! U subotu je na aerodromu održano maketarsko prvenstvo, u sklopu kojega je stari vrač skuvao čorbu od ovčjih ostataka iako su natjecatelji tražili isključivo svinjske sastojke.
    Trebali smo letjeti, ali se šefu valjda nije dalo, pripremao je pladnjeve za nedjeljnu sjednicu, a iz protesta Mister No je iza leđa nesmiljenog vrača oteo nekoliko kašika čobanca nakon čega je poslužio kao meta za vračevu čakiju još iz vojničkih dana.
    Došao je evo i ponedjeljak, a iznenadni poziv šefa svih livadskih letača tjera me da ugasim Craya i žurno otrčim po GPS ne bih li nevjernom Mr Nou dokazao koliki su danas bili stupovi!


jedrenje @ 12:37 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
epp
Shoutbox
26.1.2018. 15:36 :: Contoh Procedure Text How to Make Milk Tea
Contoh Procedure Text How to Make Milk Tea
26.1.2018. 15:36 :: Contoh Procedure Text How to Make Banan Juice
Contoh Procedure Text How to Make Banan Juice
26.1.2018. 15:36 :: Contoh Procedure Text How to Make Mint Tea
Contoh Procedure Text How to Make Mint Tea
26.1.2018. 15:36 :: Contoh Procedure Text dan Artinya
Contoh Procedure Text dan Artinya
29.1.2018. 13:32 :: Bintik-bintik seperti biang keringat di paha dan penis
Obat sipilis herbal ampuh
29.1.2018. 14:04 :: Obat Alami De Nature Indonesia
toko pedia obat alami de nature
30.1.2018. 13:59 :: Obat herbal ampuh untuk herpes cepat sembuh
Obat dompo herpes paling ampuh
1.2.2018. 13:01 :: Obat batuk tak kunjung sembuh selama 2 bulan
OBAT TBC HERBAL
1.2.2018. 13:02 :: Nyeri perut bagian kiri bawah berkepanjangan Bahaya batu ginjal
Obat batu ginjal alami
2.2.2018. 12:33 :: sakit perut dan BAB disertai darah
Mengatasi wasir agar sembuh total

3.2.2018. 22:17 :: Jasa Print Warna Murah Jakarta Timur 24 Jam Bisa ditunggu
Cetak Murah - Cetak Murah Cepat - Cetak Murah Jakarta - Jasa Cetak Murah Jakarta
5.2.2018. 18:35 :: Contoh Procedure Text How to Make Ice Cream
Contoh Procedure Text How to Make Ice Cream
5.2.2018. 18:35 :: Contoh Procedure Text How to Make Paper Plane
Contoh Procedure Text How to Make Paper Plane
5.2.2018. 18:35 :: Contoh Procedure Text How to Make Omelet
Contoh Procedure Text How to Make Omelet
5.2.2018. 18:35 :: Contoh Procedure Text How to Make Pancake
Contoh Procedure Text How to Make Pancake
5.2.2018. 18:35 :: Contoh Procedure Text How to Make Kite
Contoh Procedure Text How to Make Kite
5.2.2018. 18:35 :: Kumpulan Contoh Procedure Text How to Make
Kumpulan Contoh Procedure Text How to Make
8.2.2018. 14:39 :: Perkembangan Masyarakat Madani
Perkembangan Masyarakat Madani
8.2.2018. 14:39 :: Masyarakat Madani dalam Islam
Masyarakat Madani dalam Islam
8.2.2018. 14:39 :: Pengertian Umum Masyarakat Madani
Pengertian Umum Masyarakat Madani
8.2.2018. 14:39 :: Karakteristik Masyarakat Madani
Karakteristik Masyarakat Madani
8.2.2018. 14:39 :: Konsep Masyarakat Madani
Konsep Masyarakat Madani
12.2.2018. 15:47 :: Pendekatan Geografi
Pendekatan Geografi
12.2.2018. 15:47 :: Pengertian Geografi
Pengertian Geografi
12.2.2018. 15:47 :: Prinsip-prinsip Geografi
Prinsip-prinsip Geografi
12.2.2018. 15:47 :: Konsep Geografi
Konsep Geografi
12.2.2018. 15:47 :: Ruang Lingkup Geografi
Ruang Lingkup Geografi
15.2.2018. 14:35 :: DJ GUNTUR SUFFI TM
FREE DOWNLOAD MP3 MUSIC DUGEM EXSOTIS CLUB JAKARTA
19.2.2018. 10:41 :: Herbal Eksim/Exim Basah, Eksim Kering, Eksim Atopik
Herbal Eksim/Exim - BERKHASIAT UNTUK :<div>- BERFUNGSI SEBAGAI ANTI BAKTERI</div><div>- MEMBANTU MENGOBATI BISUL, EXIM / EKSIM, DAN GATAL PADA KULIT</div><div>- MEMPERBAIKI SEL PADA BAGIAN URECTRIC</div><div>- MEMBANTU MEMELIHARA KESEHATAN TUBUH DAN
Brojač posjeta
102738
Copyright
Fotografije su intelektualno vlasništvo te se ne smiju kopirati ili koristiti na bilo kojem mediju bez prethodnog odobrenja. Ako želite iskoristiti moje fotografije molim da mi se obratite na mail ili u komentarima.
pilotban AT gmail
Index.hr
Nema zapisa.